Hirdetés

Az androidos Nokia mobilokat és (remélhetőleg) a globális piacra szánt Nokia 6 modellt a HMD Global a 2017-es MWC-n fogja bemutatni, melyet már tűkön ülve várunk.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy hogyan kezelik a szoftverfrissítéseket? Hisz ez az androidos mobiloknál mindig nyűgös dolog. Mivel a HMD még új ebben, illetve eddig még csak 1 androidos mobilja van, így nem lesz nehéz dolga hozni időben az újabb rendszerverziókat, de a NPU újságírója utána is kérdezett.

A HMD csapatától azt a választ kapta, hogy mindig a legfrissebb és legbiztonságosabb Android OS-t szeretnék használni a Nokia mobilokon, ami a rendszeres hibajavításokat, biztonsági frissítéseket is tartalmazza. Több infót 2017 első felében tudnak ezzel kapcsolatban megosztani.

A legújabb publikus Android verzió a 7.1.1, azonban a Google ma kiadta a publikus tesztelőknek a 7.1.2-es verziót is. Az szinte biztosra vehető, hogy az érkező Nokia mobilok legalább Android 7.0-t fognak futtatni, de az sem kizárt, hogy egyből 7.1.1 fog minket fogadni.

Hirdetés
FORRÁSNPU
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.