Hirdetés

A modern kor játékosai számára az igazán lenyűgöző, élethű képminőség és a villámgyors válaszidő már alapkövetelmény. Az ASUS ezen igényeket szem előtt tartva alkotta meg a ROG Swift OLED PG32UCDM monitort, amely nem csupán a technológiai fejlesztések csúcsát képviseli, de a játékélményt is új szintre emeli. Volt szerencsénk közelebbről is átélni, hogy mit is kínál 2024-ben a gamer monitorok csúcsa.

A technológia és dizájn harmonikus összhangja

Az ASUS ROG Swift OLED PG32UCDM egy 32 hüvelykes, 4K felbontású QD-OLED panellel büszkélkedhet, amely nem csak a kristálytiszta képminőséget garantálja, hanem a 240Hz-es frissítési gyakorisággal a leggyorsabb akciójátékokhoz is tökéletes válaszidőt biztosít. A mindössze 0.03 ms válaszidővel rendelkező monitor így a legintenzívebb játékokhoz is ideális társ. Nyilvánvalóan vannak már magasabb képfrissítésű modellek is a piacon, de azok nem kínálnak ilyen képminőséget, a 240Hz pedig jelenleg a tökéletes egyensúlynak tűnik.

A kijelző egyedi hűtőbordával és grafénfilmmel van ellátva, amelyek nem csak a hőkezelést optimalizálják, hanem csökkentik a beégés kockázatát is, így hosszú távon is megőrizhető a kijelző kiváló állapota. A VESA DisplayHDR 400 True Black minősítés pedig a mély feketék és gazdag színek élményét nyújtja. A 99%-os DCI-P3 színskálának köszönhetően pedig a színek valósághűen jelennek meg a képernyőn.

A konektivitás széles spektruma

Az új csúcsmonitor a DisplayPort 1.4, HDMI 2.1, és USB-C portok széles választékát kínálja, 90W-os Power Delivery támogatással. Ezáltal a monitor könnyedén csatlakoztatható számos multimédiás eszközhöz és a hozzá csatlakoztatott kiegészítőket tölteni is tudja. Az ASUS DisplayWidget Center szoftver pedig egyszerűvé teszi a monitor beállításainak szabályozását és számos kényelmi funkciót kínál.

Ergonómia és stílus

Az ergonomikus állvány lehetővé teszi a döntés, forgatás, és magasság állítását, így minden felhasználó megtalálhatja a számára legkényelmesebb nézőpontot. A VESA kompatibilitás további rugalmasságot biztosít a monitor elhelyezésében, így akár a falra is szerelhető. Stílusban abszolút igazodik az elmúlt évek ROG monitorjaihoz, messziről felismerhető, de kellően modern és nem próbálja túlerőltetni a gamerséget.

Screenshot

Összegzés

Az ASUS ROG Swift OLED PG32UCDM monitor nem csupán a látványos játékélmény miatt válik a felhasználók kedvencévé. A kifinomult technológiai megoldások és a felhasználóbarát funkciók ötvözete teszi igazán vonzóvá ezt a modellt. Bár a teljes képernyő fényereje korlátozott, ami bizonyos HDR játékok esetében és világosabb környezetben hátrányt jelenthet, az 590 000 Ft körüli árcédula ellenére is egy vonzó választás azok számára, akik nem elégszenek meg kevesebbel, mint a vizuális játékélmény jelenlegi csúcsa.

Hirdetés
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.