A Samsung most mutatta be a Note 9-t, de már újabb két telefonról csordogálnak a hírek, amelyek jó eséllyel a már több gyártónál is létező és rebesgetett, képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasóval érkezhetnek.

A kínai Twitter, a Weibón MMDJ tippelte meg az új eszközök nevét, és tőle származik az az információ is, hogy a felbukkant „SM-G6200” modellszám is a P-széria készülékeit takarja. Ennél a két telefonnál a Samsung vélhetően valamilyen optikai biometrikus megoldást fog alkalmazni, míg a Qualcomm által megvalósított ultraszonikus ujjlenyomat-olvasót már „lefoglalták” a 2019-ben érkező, csúcskategóriás Galaxy S10 számára. Az említett optikai szenzor már számos kínai márka, például a Vivo és az OPPO készülékeiben is megtalálható, és valószínűleg jól adaptálható lesz a Samsung új szériájához is.

A Galaxy P30 és P30 Plus lesznek az első Samsung telefonok, amelyek kijelzőbe integrált ujjlenyomat-olvasó technológiával érkezhetnek és szorosan követi majd őket valamilyen hasonló megoldással a Galaxy S10. Arról is lehetett olvasni, hogy visszatér az IPS LCD panel a P-szériánál, ami viszont teljesen ellent mondana az ujjlenyomat-olvasóra vonatkozó híreszteléseknek és egyébként abszolút nem vallana a Samsungra.

A P30 és az összehajtható mobil szerintetek lehet ugyanaz?

Érdekes felvetés, hogy a kínai vásárlók más panellel vásárolhatják majd meg a készülékeket, mint a többi kontinens vevői. Mindezek azonban gyenge feltételezések és a rendelkezésre álló információk is elég hiányosak, és lehet, hogy egyáltalán nem is ebben az irányban fejleszt majd a vállalat.

Már írtunk a J-széria körüli átszervezésekről, annak az A-szériával való összevonásáról, melynek a kínai piacon észlelhető verseny kövezte ki az utat, de most már a P-széria is bekerült a képbe. A Samsung keresi a lehetőségeket, hogy növekedjen is, de egyúttal megtartsa vezető pozícióját, így a középkategóriás telefonokat is igyekszik a legújabb technológiai újdonságokkal felszerelni úgy, hogy az árakkal ne szálljon el (bár az új J-szériás mobiloknál ez nem feltétlen van így). 

Egyre zavarosabbak az információk, amelyeket a Samsungról kapunk, de az sem kizárt, hogy ez teljesen szándékos.

Hirdetés
FORRÁSAndroidHeadlines
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.