Ahogyan a The Verge cikkéből kiderül, a Facebook névváltoztatást tervez, na de nem a közösségi oldal nevéről van szó, hanem a mögötte álló cégről. A bejelentést október 28-ra tervezték a Connect konferencián.

Ezzel is azt az irányt megcélozva, hogy a cég több legyen, mint egy közösségi médiás platform, a Facebook csak az egyik “termékük”. Hasonló szituációra számítunk, mint a Google esetében (ahol az Alphabet az anyacég), hogy egy esernyő alá szeretnék hozni a Facebookot, az Instagramot, a WhatsAppot és az Oculust is. Ezt a hírt a szóvivők nem kommentálták.

Zuckerberg szerint a VR is egy olyan eszköz lesz, mint a ma az okostelefonjaink. Júliusban a The Verge-nek adott interjújában nyilatkozta, hogy “megváltoztatjuk az emberek nézőpontját arról, hogy mi nem csak egy közösségi média vállalat vagyunk”. A tervek szerint a közeljövőben 10.000 új alkalmazottat szeretne magáénak tudni a Facebook Európában, akik a metaverzumon dolgoznának.

A metaverzumnak nagy valószinűséggel köze lehet a Horizonhoz, a Facebook még mindig csak beharangozott VR programjához. Annyi biztos, hogy valami nagy dobásra készülnek a háttérben, amelyről reméljük még többet megtudhatunk október 28-án.

 

Hirdetés
FORRÁSTheVerge