Hirdetés

A Google sajtóeseménye előtt egy nappal eseményt tart a redmondi cég, a ChatGPT-ről szólhat a mai Microsoft bejelentés.

A Microsoft magasabb szintre emelte együttműködését a ChatGPT mögött álló OpenAI-jal, a 10 milliárd dolláros üzlet részeként a Microsoft biztosítja az OpenAI felhő infrastruktúráját.

A ChatGPT-ről szólhat a mai Microsoft bejelentés

A Microsoft eseményét néhány perccel azután jelentették be, hogy a Google közölte: jön a saját ChatGPT riválisa, a Bard.

Néhány héten belül ebből is láthatunk már valamit, illetve a Google is tart eseményt, holnap, azaz szerdán.

A Microsoft integrálni készül a ChatGPT-t a Bingbe, amivel egy időre szinte biztosan előnyt szerez a Google-lel szemben, ha a keresőóriás válasza késik vagy kevésbé lesz kompetens, mint a ChatGPT.

Múlt héten már kiszivárogtak képernyőképek a funkció teszteléséről, néhány felhasználó észrevette a felületet, amelyen keresztül a chatbot elérhető.

A pletykák szerint a Word, a PowerPoint és az Outlook is kap majd az OpenAI eszközeiből, miután a Teams Premium már rendelkezik ilyen funkcionalitással.

Az esemény hazai idő szerint este 7-kor kezdődik, a Microsoft azonban nem tart élő közvetítést, így a Redmondban megjelenő sajtó képviselőitől értesülhetünk legkorábban a fejleményekről.

A ChatGPT-vel erősítheti a Microsoft a Bing keresőt, hátrányba kerülhet a Google

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.