Hirdetés

Hátrányba kerülhet a Google, ha igaznak bizonyulnak a pletykák: a ChatGPT-vel erősítheti a Microsoft a Bing keresőt, ami tavaly év végén bizonyította, hogy mennyi mindenre képes az AI, már most.

A ChatGPT egy olyan mesterséges intelligencia, amivel beszélgethetünk, megkérhetjük erre-arra: képes programozni, vagy akár verset írni, de megtalálja a sérülékenységet egy programban, illetve könnyedén megírja a hitelesnek tűnő adathalász emailt a csalók helyett. Bár koránt sem tökéletes, meghökkentően jól működik, már most.

Forrás: Max Mustermann | ccnull.de | CC-BY 2.0

A Google keresője jelenleg egész jól képes válaszolni konkrét kérdésekre, főként angolul. Kigyűjti az információkat a találatokból és félkövéren kiemeli a lényeget, különböző kártyákat mutat egy-egy találathoz, például helyek, filmek esetében.

A Microsoft az ilyesfajta lemaradását hozhatja be egy sokkal hasznosabb, sokkal többre képes AI integrálásával, ha igaznak bizonyulnak a pletykák.

A felturbózott Bing veszélyeztetheti a Google dominanciáját, így nem túl meg lepő módon a Google is dolgozik valami hasonlón.

A The Information információi szerint a Bing új funkciója március vége fele érkezhet, melynek köszönhetően a Bing emberibb válaszokkal szolgálhat majd egy-egy keresésre.

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.