Hirdetés

A OnePlus az előzetes híreknek megfelelően frissítette a sima OnePlus 7-et, és bemutatták a Q1 névre keresztelt televízió készüléküket is

A bemutató Indiában és az Amerikai Egyesült Államokban egyszerre került levezénylésre. Indiában már szeptember 28-tól megvásárolható lesz a 7T az Amazonon keresztül, Amerikában pedig a T-mobile-lal közösen fogják piacra dobni, október 18-tól 600 dolláros áron.

OnePlus 7T

one plus 7TMegjelenésében leginkább a hátlapi kamera elrendezésben láthatunk változást. Elől egy 6,5 hüvelykes Fluid AMOLED képernyőt kapunk, ami FullHD+ felbontású, 90 Hz-es képfrissítéssel és HDR10+ tartalmakat is képes megjeleníteni. A OnePlus jelezte, hogy mostantól minden készülékébe ilyen magas képfrissítésre képes kijelzőt fog szerelni. Felkészül a OnePlus 8 és 8 Pro?

Hátul immáron három szenzort használhatunk. A Sony IMX586-os 48 megapixeles szenzora mellé, egy 12 megapixeles 2x zoomra képes telefotó és egy 117 fokos ultra széles-látószögű szenzorral is készíthetünk fotót/videót. A 3700 milliamperóra kapacitású akkumulátor megmaradt, de optimalizálták a töltéshatékonyságot, így még gyorsabban tölthető fel.

Frissült a lapkakészlet is, a húzott órajelű Qualcomm Snapdragon 855 Plus mellé 8 GB memória jár, de háttértárból UFS 3.0 szabványú 128 és 256 GB-os verziók is készülnek. Az ujjlenyomat-olvasó maradt a kijelző alatt.

A 7T-ről ebben a cikkben is írtunk, összehasonlítva tulajdonságait a 7 Próval.

OnePlus TV Q1 és Q1 Pro televíziók

A televíziós piacon is megméretteti magát a gyártó.  Érdekes módon nem egy megfizethető termékkel rontanak rá a konkurenciára, hanem egy prémium szegmensbe szánt televízióban látják a jövőt.

forrás: 91mobiles.com

Az 55 hüvelykes 4K felbontású QLED kijelzőt, egy MediaTek 6750-es lapkakészlet hajtja meg. A tévén az Android TV 9.0 operációs rendszert találjuk a OnePlus saját felületével. 50 watt teljesítményre képes hangszórók, de a Pro verzió 8 hangfalból, a normál 4 hangfallal szólaltatja meg a médiatartalmakat.

One Plus TV távkapcsoló
OnePlus TV távkapcsolója, dedikált Google asszisztens gombbal

A többi okostévéhez hasonlóan, kapunk Wi-Fi, HDMi, Bluetooth és USB kapcsolódásra is lehetőséget. Oxygen Play néven pedig saját video on demand szolgáltatást is indít a cég. Állításuk szerint kevés lesz az irreleváns tartalom, a többi hasonló szolgáltatáshoz képest. Szeptember 28-tól lehet megvásárolni az indiai Amazonon, az ára 69900 és 99900 indiai rúpia, ami körülbelül 300 és 430 ezer forintnak felel meg, persze minden adóteher nélkül. Az indiai viszonyokhoz mérten ez ott elég prémium árazásnak tekinthető. Európai elérhetőségről egyelőre még nem tudunk.

Hirdetés
FELHASZNÁLT IRODALOM91mobiles
FORRÁS91mobiles
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.