Hirdetés

Geekbench-en járt a Snapdragon 8 Gen 4, a többmagos teszten jobban teljesített, mint az Apple A17 Pro. A Snapdragon 8 Gen 3 utódja októberre várható.

A Geekbench-en felbukkant lapka valószínűleg egy prototípus, ugyanakkor előrevetíti, hogy milyen teljesítményre számíthatunk. Az egymagos teszten 2884 pontot zsebelt be a processzor, ami igencsak közel van az Apple A17 Pro 2915 pontos átlagához.

Geekbench-en járt a Snapdragon 8 Gen 4 - adatlap

Az új lapka 8840 pontot szerzett a többmagos teszten, ami jóval az A17 Pro 7300 pontos átlaga felett van.

A Qualcomm új architektúrával készül a Gen 4-re, a megszokott ARM magok helyett az egyedi Oryon megoldását alkalmazza, mint a számítógépekbe szánt X-szériás processzorok esetében.

A teljesítménybeli növekedés mögött többek közt ez is állhat. A nyolc mag közül 6 alapot és 2 magas teljesítményűt találunk, előbbiek 2,78 GHz-en, utóbbiak pedig 4,09 GHz-en futnak.

Ming-Chi Kuo szerint a Snapdragon 8 Gen 4 25-30%-kal drágább lesz a Snapdragon 8 Gen 3-nál. A lapka árának emelkedése szinte elkerülhetetlenül a 2025-ös csúcsmobilok drágulásához vezethet.

Hirdetés
FORRÁSGizmochina
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.