Hirdetés

Kamu iPhone-t kapott egy vásárló az Apple weboldalán megrendelt iPhone 15 Pro Max helyett az Egyesült Királyságban, a dobozban lapuló készülék egy egészen hasonló, de több szempontból is gyanús, valójában Androidos mobil volt.

A telefonon elsőként az volt furcsa, hogy gyárilag kijelző védő fólia volt rajta, de ez alapján az gondolta a gyanútlan vevő, hogy egy korábban visszaküldött mobilt kapott. Ami azonban ennél is furcsább volt számára, hogy előretelepített YouTube, Facebook és TikTok alkalmazással érkezett a kamu iPhone.

Az Apple felhasználók számára ez nem egy megszokott dolog, hiszen az Androidos gyártók egy részével ellentétben az almás mobilokon általában nincsenek előretelepítve harmadik felek alkalmazásai, főleg nem akkor, ha a készülék közvetlenül az Apple weboldalán lett vásárolva.

Közelebbről is megnézte az eszközt a vásárló, aki azt tapasztalta, hogy a keret vastagabb a vártnál, ekkor rájött, hogy egy kamu iPhone 15 Pro Max landolt nála, ami valójában egy almás készüléknek álcázott Androidos telefon.

Kamu iPhone-t kapott egy vásárló - ilyen az eredeti iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro max, illusztráció
Ilyen az eredeti iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro max

Szerencsére a pórul járt fogyasztó nem jelentkezett be a felhasználói fiókjaiba, amit azért fontos elkerülni, mert ezek a hamisított mobilok sok esetben rosszindulatú alkalmazásokkal érkeznek, melyek a megadott személyes adatokat a támadók felé továbbítják a felhasználó tudta nélkül.

A kellemetlen helyzetbe került vásárló a Redditen számolt be problémájáról. Azóta felhívta az Apple, elkérték az incidenssel kapcsolatos információkat és fotókat, az ügyfél cserekészüléke körülbelül 1 héten belül megérkezhet. A kamu iPhone valószínűleg nem az Apple-től érkezett, valahol a szállítási folyamat során cserélhették ki, de amíg nincs vizsgálati eredmény ezügyben, biztosat nem tudhatunk.

Hirdetés
FELHASZNÁLT IRODALOMGizmochina
FORRÁSAndroid Authority
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.