Hirdetés

Megújult az Android Auto: új Google Maps és Google Asszisztens dizájn is érkezett a platform nemrég elkezdődött megújításának részeként.

A jobb felhasználói élmény érdekében átalakult a Google Maps autós kijelzőre optimalizált változata, mostantól egy oldalsávon érjük el a fontos kezelőszerveket, amik korábban kevésbé voltak hozzáférhetőek.

Lehetőség lesz ki-be zoomolni könnyedén, forgatni a térképet, ki-be kapcsolni a hangutasításokat, illetve a beállítások is kapott egy menüpontot.

A kezelőelemek úgy helyezkednek el, hogy ne takarják a térképet, illetve csak akkor jelennek meg, hogyha megérintjük az appot, különben eltűnnek. A felhasználók az Android Auto v10.0-án vették észre az újdonságot a Google Maps v11.90-es verziójával, másoknak azonban Android Auto v9.9-en is működött, úgyhogy nem feltétlenül az Android Auto verzió számít, inkább a Maps.

Az Android Auto 10 elhozta a megújult Google Asszisztens szisztémát is, ami így a kijelző alján lebegve jelenik meg a Google színeiben pislákoló indikátorokkal.

A Google Asszisztens gombja átkerült az alkalmazásválasztó mellé, az Asszisztens felülete pedig nem takar ki fontos részeket a kijelzőből, sokkal átláthatóbb lett az interfész.

Ezek persze nem forradalmi újdonságok, inkább apróságok, amik kényelmesebbé teszik a használatot, viszont mindenképp pozitív, hogy foglalkoznak a felhasználói élménnyel.

Hirdetés
FORRÁSArenaEV
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.