Ahogy azt sejteni lehetett, az Apple iPhone Xs és Xs Max mellett jött még egy iPhone. Egy olcsó jaj mit beszéltek én, olcsónak nevezett, de itthon arcpirítóan drága iPhone. Méghozzá LCD kijelzővel, gyakorlatilag HD+ kijelzővel, iPhone Xr néven.

Itt az iPhone Xs és az Xs Max, de ilyen árakkal bukjon meg az Apple!

A telefon színeiben szép, a dizájn az iPhone X és az iPhone 8 ötvözete, de az Apple ezzel semmit nem tett le az asztalra. Mert 2018-ban 300 ezer forintot elkérni egy IPS kijelzővel szerelt, mindössze 822 x 1792 pixeles telefonért az tényleg a pofátlanság határának másik oldala.

Hátul csak egy 12 megapixeles, f/1,8-as, OIS-es kamera van (ugyanaz az egység, mint ami az iPhone Xs-ben van), amivel utódnak utód, de apja, az iPhone 8 sem lehet büszke rá. Mondjuk akár az SE örökösének is felfogható a mobil, bár azért a 6,1″-es panel igencsak messze van a 4″-es modelltől.

Ami esetleg jó hír, az a hardver, hiszen ezzel legalább nem spórolt az Apple, egy A12 Bionic-ot pakoltak bele, a hatmagos megoldás pedig valószínűleg még évekig kiszolgálja majd felhasználóját. Touch ID ujjlenyomat-olvasó itt sincs, csak Face ID arcfelismerő.

Az Apple iPhone Xr belsejében 3 GB RAM található, és 64/128/256 GB-os változatokban érhető el. Igazából az 5C után ez a legszínesebb, és szerencsére nem polikarbonát a ház, hiszen a sárga, kék, piros és Product RED változatokban elérhető készülék kerete alumínium, a hátlap pedig üveg. Ha valaki nem csak 64 GB-os modellt szeretne, akkor például a 256 GB-os darabért 359 990 forintot kell a boltban hagyni, ami már majdnem az iPhone X indulóára. Cserébe -1 kamera és nincs 3D Touch.

Az árak:

iPhone XR (64 GB): 299 990 Ft
iPhone XR (128 GB): 319 990 Ft
iPhone XR (256 GB): 359 990 Ft

Márpedig ennyiért már minden konkurens megvásárolható. Talán a processzoron kívül lényegében minden jobb. Sokkal.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt