Jimmy Iovine, az egykori Beats/Interscope Records alapítója egy Billboard-interjúban közölte, hogy immáron 30 millióan fizetnek elő az Apple Music szolgáltatásra. A vállalat a 2017-es WWDC-n elmondta, hogy szolgáltatása 27 millió előfizetőt vonzott eddig, azóta az Apple újabb 3 millió fizető embert karolt fel.

 

Az Apple Music egyébként 40 millió dalt kínál. Emellett lehetőség van saját lejátszási lista létrehozására, ahogy az mindegyik streming-szolgáltatónál működik. A streaming uralja jelenleg a zeneipart és ezt az Apple is igyekszik meglovagolni.

A streaming cég vezető vállalata, a Spotify, július óta 60 millió előfizetővel rendelkezik. A Spotify vagy éppen a Deezer attól különbözik az Apple Music-tól, hogy akár ingyenesen is használhatjuk abban az esetben, ha időnként hirdetéseket hallgatunk meg egy-egy dal között. Nos, az Apple egyelőre még nem kínálja ezt a fajta használati lehetőséget, egyelőre csak pénz ellenében juthatunk hozzá az online zenekönyvtárához.

Hirdetés
FORRÁSiDownloadBlog
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: