Egyre népszerűbb a távmunka, 16,9 millió digitális nomád él már az Egyesült Államokban.

Az online tér nyújtotta lehetőségeknek köszönhetően egyre többen dolgoznak távolról, már 16,9 millió digitális nomád él az Egyesült Államokban, ami jelentős növekedés a korábbi évekhez képest.

16,9 millió digitális nomád él az Egyesült Államokban

Az MBO Partners felmérése alapján a pandémia előtti időszakhoz képest 2022-re 131%-kal növekedett az otthonról vagy utazás közben dolgozók száma.

Az online munka akkora rugalmasságot biztosít, hogy közben akár utazgathatnak a világ minden táján az így dolgozók, persze azok, akik ezt megengedhetik maguknak, így nem csoda, hogy vonzó ez a lehetőség.

Az ilyen munkavégzésnek is persze megvannak a maga kihívásai, például az adózás és a jogi problémák, lehetőségek. A karantén alatt többen is vállaltak másod illetve harmadállásokat titokban, amiket nem vállalhattak volna jogilag.

Ti szívesen dolgoznátok otthonról?

A kiemelt képet Matthias Zeitler készítette, forrása a Pixabay

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
Mérnökinformatikát tanulok, szabadidőmben cikkeket írok és videókat készítek. Mindenféle tech téma érdekel, így a Tech2-n olvashattok tőlem mobilokról, közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is.