Hirdetés

Az ázsiai piacra Mi CC9 Pro néven tegnap bemutatott mobilnak ma megérkezett az európai variánsa is. Természetesen utóbbin megtalálható a Google csomag és a CC9 Pro legnagyobb vonzerejét jelentő 108 megapixeles kamera sem maradt le.

A Xiaomi Mi Note 10 és Note 10 Pro a Samsung ISOCELL Bright HMX szenzorát használja. A lapkaméret 1/1,33”-es, a sima Note 10 pedig annyiban tér el a Pro verziótól, hogy előbbi csak hét-, míg utóbbi nyolctagú lencserendszert kapott a szenzor elé. És itt ki is fújt a különbségek száma.

Van még ezen kívül egy kétszeres és egy ötszörös optikai zoomra képes lencse is és nem maradt ki az ultraszéles látószöggel bíró kamera sem. Ezen kívül van még egy aprócska szenzor is a hátlapon, melyet makrófotózáshoz lehet használni.

Ezekben a színekben lesz elérhető a Mi Note 10 és Note 10 Pro

A kijelző 6,47 hüvelyk nagy, ívelt szélekkel. Technológiáját tekintve Super AMOLED panel, felbontása pedig 1080 x 2340 pixel. Az előlapi 32 megapixeles kamera egy csepp alakú notchban kapott helyet.

A telefon házában a Snapdragon 730G SoC ketyeg. Ehhez a sima verzióban 6GB RAM és 128GB társul. A Mi Note 10 Pro már emel egy kicsit, 8GB RAM-mal és 256GB tárhellyel.

30 wattal gyorstölthető a telefon, a vezeték nélküli töltés lehetőségét viszont ne keressük. Az akkumulátortelep mérete 5260 milliamperóra.

Az árakat tekintve azonban nem lehetünk felhőtlenül boldogok. A sima Mi Note 10-ért 550 eurót kérnek, míg a Pro testvérért 650-et. Ez 182 ezer és 216 ezer forintot jelent adóterhek nélkül. Egyelőre hivatalos magyarországi megjelenésről és árakról nincs információnk.

Hirdetés
FORRÁSMobilarena
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.