Hirdetés

A WWDC egyik nagy újdonsága az M2 processzor, ami először a teljesen újragondolt Macbook Airben és a 13 inches Macbook Próban debütál. De mit is tud a kaliforniai cég legújabb chipje? Az Apple egyértelműen az M1 processzor utódjaként kezeli az új processzort. Az M1 processzor is az energiahatékonyságot helyezte előtérbe és az M2 is ezen a téren dominál.

Az 5 nanométeres eljárással készült processzor 8 magot tartalmaz, amiből 4 nagy teljesítményű, 4 pedig energia hatékony mag. A GPU itt már 10 magos, ami 35 százalékos teljesítmény növekedést eredményez az M1-hez képest.

Szintén növekedett az elérhető RAM mérete, hiszen a vadiúj M2 esetében már akár 24 GB egységesített memória is elérhető.

Az Apple mérései szerint a MacBook Air-ben lévő M2 lényegesen erősebb elődjénél, de ugyanúgy hatékony, így a ventilátor nélküli Airben is remekül fog teljesíteni.

Minden bizonnyal hamarosan érkeznek a benchmark tesztek is, és kiderül valóban mennyire energiahatékony és erős az új M2 chip.

Hirdetés
Kimondottan érdekel minden olyan okoseszköz, amivel hatékonyabbá tehető a munka, szórakoztatóbbá a mindennap és egyszerűbbé a kapcsolattartás.