Az MWC-n a Sony is jelen lesz és igen sok készülékről szivárogtak már ki információk. A japán vállalat idei csúcsmodellje (ha csak 1 lesz idén) a Yoshino kódnevet viseli, a legtöbb forrás Sony Xperia Z5 Premium 2017-ként emlegeti, ami valljuk be elég bugyuta elnevezés, hisz elvileg az X-széria lenne a Z-család utódja.

Maradjunk a kódnévnél…A Sony Yoshino elvileg 5.5 inches 4K felbontású kijelzőt kaphat (vélhetően innen a pletykált elnevezés, hisz a Z5 Premium-ban is ilyen felbontású panel van), valamint Snapdragon 835 fog a teljesítményről gondoskodni. 4 vagy 6 GB LPDDR4 RAM-mal rendelkezhet, a hátlapra pedig egy Sony IMX400 szenzor kerülhet.

Xperia XZ

Mivel a Samsung úgymond kisajátította a Snapdragon 835 chipseteket (legalábbis az első darabokat) a Galaxy S8-hoz, így a többi gyártó csak később juthat ehhez nagyobb mennyiségben. Ebből is adódhat az a hír, hogy a Sony prémium flagship modellje csak zárt ajtók mögött tekinthető meg néhány embernek, ebből adódóan a megjelenés is később lesz, áprilisnál biztos nem hamarabb.

Az tuti, hogy lesz új, publikus mobil a Sony-tól, de ezek mivoltát még homály fedi.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.