Hirdetés

Az új processzorok és grafikus kártyák komoly teljesítményre képesek, de egy-egy frissítéskor mindig érdemes figyelemmel kísérni azt is, hogy mekkora energiára van szükségük. A Zalman ZM700-LXII egy pénztárcabarát megoldás a dél-koreai gyártótól, mely a legtöbb új gamer PC-hez jó választás lehet.

A megszokott ATX formátumú tápegység 92%-os hatásfokkal büszkélkedhet, ami a saját árkategóriájában kifejezetten jó érték. A 700W teljesítmény csak a legerősebb CPU-VGA kombinációknál lehet kevés, egy átalgos PC építő számára nagy eséllyel megfelelő lesz. Ez még a legújabb 13. generációs Intel vagy 7. generációs AMD processzorokhoz és RTX40-es NVIDIA grafikus kártyák esetében megállja a helyét.

A beépített EMI szűrő és a gondos kialakítás biztosítja a minimális működési zajt és természetesen számos védelmi megoldással is fel lett szerelve a ZM700-LXII. A 120mm-es ventilátor nem RGB-s, de a dupla alumínium hűtőblokkal kiegészítve megfelelő hőmérsékleteten tartja a kiemelkedően fontos alkatrészt, az ErP Lot 6 tanúsítvány pedig igazolja, hogy az energiahatékony működést. Sőt, készenléti üzemmódban akár mindössze 1W fogyasztást is elérhetünk.

A Zalman ZM700-LXII tápegység körülbelül 20 000 Ft-os áron kapható a hazai boltokban.

Hirdetés
Horváth Izabella
A kecskeméti GAMF-on szereztem a diplomámat műszaki menedzserként, ezért könnyen azonosulok a technikai újdonságokkal, de a telekommunikációs téma jobban vonz az ipari technológiáknál.