A Xiaomi először az okostelefonokkal robbant be a piacra, majd követte az aktivitásmérő, a saját drón, s most már laptopokkal is szélesedett a kínálat, de ezek mellett sok más kütyüt is forgalmaznak. A beijingi bemutatón többek között a címben említett készülék is bemutatásra került. xiaomi-redmi-pro-launch-768x432

A Redmi Pro szálcsiszolt alumínium házat kapott, az előlapon pedig 2.5 D-s üveg teszi még prémiumabbá a hatást. A kijelzőpanel OLED-re változott IPD LCD-ről, mely üdvözlendő újdonság. Így az egyébként 5.5″-os FullHD felbontású képernyő még jobb vizuális élményben fogja részesíteni a vásárlókat (pl. élénkebb színek). Az előlapon az ujjlenyomat-olvasót is megtaláljuk, mely egyben a home-gomb. A szelfiket pedig az 5 MP-es kamerával lőhetjük.

A telefon legnagyobb újítása a dupla kamerarendszer a hátlapon. A fő modul egy 13 megapixeles Sony IMX258 szenzorra épül, melyet mélységélességben egy Samsung 5 MP-es kamera egészít ki. Ennek köszönhetően utólag is állíthatjuk a fókuszt a képeken. A technológia nem új, hisz már a HTC eddigi csúcskészülékei is tudták ezt, csak épp most egy nagyobb réteg számára elérhető készülék funkciójaként üdvözölhetjük.

Hardveresen sem kell kompromisszumot kötnünk. Három variációban lesz elérhető: a 32 GB-os és 64 GB-os háttértárral rendelkező készülékek 3 GB RAM-ot, míg a 128Gb-os 4 GB RAM-ot kapott, azonban processzorból is két fajtát kapunk. Az alap 32 GB-os háttértárral rendelkező modell a 10 magos Helio X20-szal lett felszerelve, a két nagyobb modellben pedig a szintén 10 magos, de tovább fejlesztett Helio X25 duruzsol a hátlap alatt. xiaomi-redmi-pro-launch-4-768x432

Az akkumulátor 4050 mAh kapacitású és USB-C porton keresztül tölthetjük fel. Két SIM kártyát is képes kezelni, de ha bővíteni szeretnénk a memóriát, akkor csak egyet használhatunk. MIUI 8 OS-szel érkezik a készülék, mely Android 6.0 Marshmallow-n alapszik. Az árazás is nagyon kedvezően alakult. A legkisebb modell ~225$-ba, a középső ~255$-ba míg a legnagyobb mindössze ~300$-ba került. Még ha a hazai vámot és ÁFA-t is rászámoljuk, akkor is nagyon jó vételnek számít. Megjelenése hamarosan várható, reméljük be tudjuk nektek mutatni!

Az árak forintosítva ÁFA-val: ~82.000 Ft, ~93.000 Ft, ~110.000 Ft.

Hirdetés
FORRÁSAndroidAuthority
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook