Több hónapnyi pletykázás és szivárgások után a Xiaomi végre hivatalosan is bejelentette új okoskarpántját, az Mi Band 2-t. Az új készülék abból a szempontból jelentős házon belül, mert ez az első hordható készülék a Xiaomi-tól, mely kijelzővel rendelkezik.

Az új OLED kijelzővel sokkal több információhoz juthatunk hozzá, mint az előző szériáknál, például láthatjuk az időt, a pulzusszámod, megtett távolságot, elégetett kalóriák számát, az akkumulátor százalékát, stb…

mi-band-2-01Az Mi Band 2 elődjeihez képest belsőleg is sok fejlődést hozott magával. Az OLED kijelző megkövetelte az új hardvert, mely támogatja az új sport pedométer algoritmust, ami effektíven jobban méri, hogy éppen sétálunk vagy tétlenül ülünk. Egy szóval a lépésszámláló sokkal pontosabban mér, mint bármelyik előző modell. A készülék továbbá értesít a telefonhívásokról, szöveges üzenetekről, ébreszteni tud reggel, naptáreseményekről emlékeztet és 7 különböző emlékeztetőt tud, melyek szintén megjelennek a kijelzőn. A vállalat állítása szerint ezenfelül az alvásmérés is sokkal kifinomultabb lett.

A Xiaomi Mi Band 2 új szíjjal érkezik, mely sokkal bőrbarátabb, mint az elődök, kényelmesebb lesz hordani az eszközt. A kijelző megjelenésével a gyártó fontosnak látta az akkumulátoridőt, így a kapacitást 55%-kal megemelte, ami azt jelenti, hogy a készülék akár 20 napot is bír egyetlen töltéssel.

És hogy mennyibe kerül? A Xiaomi Mi Band 2 nyitóára 149 Yuan (22.65$), amire ha rá is dobjuk az ÁFA-t, 8.500 Ft körül lenne. Június 7-én lesz elérhető a készülék az Mi.com, a JD.com, a Lynx és a Suning oldalán, reméljük hamarosan érkezik Magyarországra is az okos újdonság.

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.