Hirdetés

Nem múlhat el szinte egyetlen nap sem egy jó kis klónozott mobil nélkül. Tegnap egy „remek” S8 másolatotról adtunk hírt, ma meg itt a legújabb csoda, az iMI X. Már a neve sem véletlenün az ami, hiszen abból a két típusból tevődik össze, amely az ihletet adta hozzá. A Thailand Mobile Expo 2017 kiállításon felbukkant készülék ugyanis a Xiaomi Mi 6 és az iPhone X szerelemgyereke, illetve csak szeretne az lenni.

A külső főleg az iPhone X-ből építkezik (de szemből egy kis LG G6 is van benne), és bár az előlap nagy részét egy 5,7 hüvelykes, 18:9 arányú kijelző foglalja el, már messziről ordít a borzasztóan gagyi kivitelezés. A burkolat meglepő módon üvegből készült, hátul a Xiaomi Mi brandjét másoló típusjelzés, a kamera elrendezése az iPhone-tól jön. Nem tesznek említést a telefonban dolgozó chipsetről, bár talán jobb is, ha nem tudjuk.

Van viszont 3 GB RAM és 32 GB belső memória, a hátlapi fő kamera 13 megapixeles, az előlapra pedig 8 megapixeles került. Állítólag mindkettő(!) támogatja az arcfelismerést, sőt még írisz-szkenner is van benne. Létezik egy komolyabb verzió, abban már 4 GB RAM és 64 GB tárhely van, valamint hátul 16, elöl pedig 13 megapixeles kamerák dolgoznak (vajon ezek interpolált értékek?). Mindezt megfejelik az Android 7.0.1 alapokra készített iMI UI felülettel, ami a képek alapján egy laza kis iOS dizájn másolat. A kisebb tárhelyű verziót 150 dollárért (kb. 40 ezer forint, a nagyobbikat 180 dollárért (kb. 47 ezer forint) szeretnék árulni, már ahol nem tiltják be azonnal.

Hirdetés
FORRÁSGizmochina
Rusi
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.