Már sokszor írtunk a kínai Xiaomi cégről, akik az idő előrehaladtával egyre sikeresebbek, és úgy látszik ez a tendencia nem kíván megállni. Talán már hallottatok a Xiaomi fitneszkiegészítőjéről, ami a Mi Band nevet kapta. Ez a kiegészítő mindösszesen 14 dollárba kerül (kb 4 ezer Ft), és elég sok funkciója van.

Nem csak edzéseket és sportolást képes mérni, hanem alvásciklust is figyel, ami döbbenetes ennyi pénzért. Ráadásul még az alvásciklust is több részre bontja, például elalvási időre, mélyalvásra. A kevés energiát igénylő Bluetooth chipnek köszönhetően, az akkumulátora 30 napos használatot is kibír. A Band kompatibilis Android és iOS alapú okostelefonokkal egyaránt.

Annyira sikeres lett ez a cucc, hogy a Xiaomi jelentése szerint több mint 6 millió darabot szállítottak belőle, ezzel a cég a világ második legnagyobb viselhető készülék gyártója lett 24.6% részesedéssel.

Xiaomi-Mi-Band

Ráadásul a gyártó egy okosórát is tervez készíteni hasonlóan jó áron, nem csak egy karkötőt. A karkötőt és az órát is a Huami céggel kötött együttműködés keretében gyártják.  Ráadásul az órán kívül a Band második veriózja is hamarosan érkezik, ami már NFC chippel lesz felszerelve.

Ha kedvet kaptatok a Mi Bandhoz, irány a Xiaomishop.hu! A héten tesztet is olvashattok róla 🙂

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.