Hirdetés

A hírek szerint egy Xbox TV streaming eszközön dolgozik a Microsoft. A felhő alapú játékplatformok megjelenésével a Microsofthoz hasonló cégek teljesen új fejlődési irányokat is vehetnek napjainkban, amelyek eddig nem voltak lehetségesek.

Phil Spencer, a Microsoft gaming szektorának CEO-ja még körülbelül másfél évvel ezelőtt jelentette be először, hogy az Xbox játékok TV-re való streamelésén dolgoznak. Később azt is mondták, hogy egy okos TV alkalmazáson és egy Xbox streaming sticken is dolgoznak, amit a TV USB foglalatába dugva lehet majd játszani a felhőből.

A Venture Beat új jelentése szerint a Microsoft a következő 12 hónapon belül tervez piacra dobni egy ilyen felhő-alapú Xbox TV streaming eszközt. Ez már ugye jóval korábban is ismert volt, a késések okát pedig az ellátási láncban tapasztalt fennakadásokban keresik.

Már jelenleg is lehet laptopra, tabletre és okostelefonra is Xbox játékokat streamelni, de hamarosan TV-re is lehet majd.

Az Xbox TV stick az Xbox játékok mellett feltehetően a legnépszerűbb filmnézős streaming alkalmazásokat is támogatná. Továbbá, a Microsoft és a Samsung szorosan együtt dolgozik a jelentések szerint azon, hogy a Samsung okos TV-k esetén az alkalmazás közvetlenül elérhető legyen a TV-n és így még az Xbox TV sticket sem kell megvenniük a felhasználóknak. Feltételezhetően ez a projekt is a következő 12 hónapban valósulhat meg.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Kimondottan érdekel minden olyan okoseszköz, amivel hatékonyabbá tehető a munka, szórakoztatóbbá a mindennap és egyszerűbbé a kapcsolattartás.