Jó pár Wondershare fejlesztésről beszámoltunk már az elmúlt időszakban, volt már szó YouTube letöltő programról számítógépre és androidos mobilra, tartalomkezelő appról és még sok minden másról, most pedig a Video Converterről lesz szó.

Ebbe a programba az előzőek néhány funkcióját is beleépítették, de ez alapvetően videók átkonvertálására szolgál egyik formátumból a másikba.

A programon belül 4 menüpontot találunk. Convert, Burn, Download és Media Server. Az elsőn belül tudjuk beilleszteni a videókat és azokat más formátumba átdolgozni, a másodikon belül DVD-re vagy ISO fájlba írhatjuk ki ezeket, a harmadik konkrétan egy YouTube letöltő menüpont, a negyediken belül pedig DLNA-t vagy UPnP-t támogató eszközökre tudjuk streamelni a számítógépen lévő tartalmakat.

Konvertálás során rengeteg beállítási lehetőségünk van. A kimeneti formátum lehet: MP4, MKV, MOV, MPG, AVI, MPEG, NUT, H.264, H.265 (HEVC), NSV, VOB, FLV, MTS/M2TS/TS/TP/TRP(AVCHD, H.264, VC-1, MPEG-2 HD), MOD, TOD, DV, WMV, ASF, 3GP, 3G2, DRM MP4, RM, RMVB, WTV, OGV, MXF, VRO, TIVO, stb…

Ha mondjuk megvan, hogy te milyen eszközre szeretnéd majd a konvertált videót rátölteni, de nem tudod, hogy milyen formátumot tud lekezelni (általában az MP4 és a MOV mindenen elfut), akkor specifikusan készülékre is konvertálhatod és akkor biztosan le fogja játszani. Ha megvan a formátum, azon belül is lehet állítani a video és az audio kodekjét, a képkockák számát, a felbontást, a bitrátát.

Ahogy láthatjátok a fenti fotón, hozzáadtam egy konvertálandó videót, ami MKV formátumban van. Ha izmos videókártyád van és nagyobb méretű, 4K-s tartalmat szeretnél átalakítani, akkor érdemes bekapcsolni a “GPU Accelerate Supported” pipát, ugyanis akkor a videókártyát is használja. Másik felhasználási területe a programnak, hogy ha sorozatot vagy filmet feliratozol és szeretnéd feltölteni indavideo.hu-ra például, akkor itt alá tudod égetni a feliratot.

Ezt a 882,3 MB méretű fájlt nagyjából 2 perc alatt konvertálta át MOV-ba, 480p-re. A YouTube letöltés része is kiválóan működik, itt is megszabhatjuk, hogy milyen formátumban és minőségben szeretnénk letölteni az adott videót, de lehet akár csak MP3-ba is tölteni.

A Video Converterben rengeteg lehetőség van és ingyenesen ki is próbálható. A program elérhető Windows és MacOS rendszerekre is. A próbaidő kimerül három videó konvertálásában és 5 videó letöltésében, de ha ez alapján megtetszett, akkor 30 dollárért 1 éves licenszt vásárolhatsz. További információk és részletek a Wondershare weboldalán.

Hirdetés
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.