Nem titok, hogy a Volkswagen minden létező eszközzel megpróbál “vezekelni” a dízelbotrány okozta presztízsvesztés ellen. Korábban kinyilatkozták, hogy az alternatív, azon belül is az elektromos hajtású autók egyik üttörői szeretnének lenni és óriási összegeket és fejlesztést fektetnek erre a területre a következő években. Most is kaphatók már teljesen elektromos Volkswagenek, azonban a BMW-hez hasonlóan nemsokára önálló modellcsaládot alkotnak majd ezek a típusok a márkán belül.

A legutóbbi koncepciók már sejteni engedték, hogy az “I.D.” lesz ez a bizonyos megjelölés. Most a német gyártó két konkrét típusnév védjegyezését kérte, ezek az I.D. Cruiser és az I.D. Freeler. Egyelőre azt nem lehet tudni, hogy konkrétan milyen modellekre számítsunk, de szinte biztos, hogy legalább az egyik egy SUV, más néven szabadidőautó lesz. Megjegyzendő, hogy korábban az I.D. Streetmate nevet is levédették. Az már biztos, hogy a jelenlegi palettától élesen elkülönülő nevek is jelzik, ez most egy teljesen új kezdetet hozhat a márkánál.

Hirdetés
FORRÁSCarscoops
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.