Hirdetés

Vizsgálódnak az USA-ban a CATL akkugyár és a Ford szerződése kapcsán, nyílt levélben fordultak az USA képviselőházának republikánusai, Mike Gallagher és Jason Smith a Ford főnökéhez, Jim Farley-hoz, melyben bejelentették, hogy két kongresszusi bizottság vizsgálódik az autógyártó és a kínai CATL akkumulátorgyártó közti licencszerződés kapcsán.

A Ford a CATL akkumulátorcellás technológiáját használná a 3,5 milliárd dolláros michigani akkucella gyárában.

Vizsgálódnak az USA-ban a CATL akkugyár és a Ford szerződése kapcsán - illusztráció

A levélben a House Ways and Means Committee és a Select Committee on China bizottságok elnökei felszólítják a Fordot, hogy augusztus 10-ig adja át a CATL-lel kötött megállapodásának részleteit.

A képviselők a Biden-adminisztrációval való egyeztetéseket kértek a Fordtól a CATL-szerződés kapcsán, továbbá felszólították a vállalatot, hogy fejtse ki, hogyan fogja garantálni, hogy a CATL az LFP akkumulátoraihoz szükséges importanyagi ne származzanak kényszermunkából, illetve mentesek legyenek Xinjiang befolyásától.

A TechCrunch-nak nyilatkozó Ford szóvivő nem kommentálta a levél részleteit. A szóvivő megismételte nyilatkozatát, ami szerint „egyedül 3,5 milliárd dollárt fektetnek be, birtokolják és üzemeltetik ezt az üzemet az Egyesült Államokban, ahelyett, hogy máshol akkumulátorgyárat építenének, vagy kizárólag Kínából importálnák az LFP akkumulátorokat, ahogy a versenytársak.”

A nemrég a képviselőház republikánusai bejelentették, hogy külön vizsgálatot indítanak az amerikai kockázati társaságok kínai befektetéseivel kapcsolatban.

Hirdetés
FORRÁSTechCrunch
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.