Hirdetés

Vizsgálja az EU, hogy a TikTok megfelelően védi-e a kiskorúakat, illetve, hogy betartja-e a hirdetésekre vonatkozó átláthatósági szabályokat. Ha büntetés lesz az ügy kimenetele, a ByteDance akár a globális bevételének 6%-áig terjedő bírságot is kaphat.

Az Európai Unió belső piacért felelős biztosa, Thierry Breton elmondta: a döntést azt követően hozták meg, hogy elemezték a videós platform kockázatértékelési jelentését, illetve, az adatkérésekre adott válaszait.

Vizsgálja az EU, hogy a TikTok megfelelően védi-e a kiskorúakat - illusztráció
Illusztráció

A TikToknak meg kell felelnie a február 17-én életbe lépett DSA-nak (Digital Services Act), vagyis a digitális szolgáltatásokról szóló jogszabálynak, ami előírja a nagy online platformok számára, hogy többet tegyenek az illegális és közbiztonságot veszélyeztető tartalmak ellen.

A vállalat szóvivőjét idézték, aki szerint a TikTok élen jár a tinédzsereket védő funkciók és beállítások bevezetésében, a 13 éven aluliak platformtól való távoltartásában, mely problémákkal az egész iparág küzd.

Az Európai Bizottság a TikTok algoritmus rendszereit is vizsgálja, melyek viselkedési függőségeket alakíthatnak ki, vagy úgynevezett nyúlüreg effektust (kvázi „végtelen” tartalomfogyasztást) okozhatnak.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.