Noha az utcákon még elég ritka látvány az elektromos autó, a Volkswagen máris elégedett lehet a saját teljesítményével, hiszen az e-Golf modellük a népszerűségi lista elején tanyázik. Sőt, kis híján hiánycikké vált az autó, persze tegyük hozzá, a milliós számban készülő normál Golfok mellett erősen limitált példányban készül az elektromos változat. Ezzel együtt a 2016-os évhez képest 2017-ben megháromszorozták az eladási számokat.

A típus épp tavaly kapott egy modellfrissítést is, amely az elektromos kivitelt is érintette, többek között kicsivel nagyobb akkumulátor is került bele. Az idei januári számokat tekintve sincs okuk panaszra, az e-Golfból 1985 darab kelt el Nyugat-Európában, eközben a Renault Zoéból 1871, míg a BMW i3-ból 1867 darab talált gazdára az év első hónapjában. Ez azért is szép eredmény, mert a Golf egy alapvetően belsőégésű motorral tervezett autó, amit utólag alakítottak elektromossá, míg a franciák és a bajor márka típusai eleve elektromosnak készültek.

Időközben már elindult az új Nissan Leaf értékesítése is, így érdekes lesz látni, hogyan alakulnak az eladások az év további részében. A Volkswagen mindenesetre nagy elektromos offenzívával készül a következő években. 2022-ig összesen 16 különböző villanyautót szeretnének kínálni, ezek már az I.D. családnév alatt futnak majd. A Volkswagen e-Golf 2017-es kiadását a Tech2 csapata is tesztelte, IDE kattintva olvashatjátok a tapasztalatainkat.

Hirdetés
FORRÁSCarscoops
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.