Hirdetés

Visszatérhetnek a zárképernyős widgetek az Android 14-gyel, a bétában találtak erre utaló jeleket.

Egy X felhasználó, Mishaal Rahman posztolt a bétában talált “widget_on_keyguard” nevezetű SystemUI kapcsolóról (flagről), amit a Pixelekre kiadott Android 14 bétában talált. Ezek alapján az is lehetséges, hogy a funkció Pixel-exkluzív maradhat.

Visszatérhetnek a zárképernyős widgetek az Android 14-gyel - képen a Google Pixel 7 Pro
Google Pixel 7 Pro

Bár ez az utalás még kevésnek mondható, logikus lenne, ha a Google visszahozná a funkciót, mivel tavaly óta már az iOS-ben (is) vannak zárképernyős widgetek, erre pedig vélhetően a keresőóriás is reagál majd.

A sejtett újdonság mellett a bétával lehetővé válik a zárképernyős gyorsgombok testre szabása is. Ezt a funkciót szintén a Pixel mobilokon szúrták ki, így kérdéses, hogy a többi Android 14-es mobil megkapja-e.

Az alapértelmezett gyorsgombok helyett appok választhatóak és különböző funkciók is aktiválhatóak, például a ne zavarjanak mód, a zseblámpa, a némítás, QR-kód olvasás, Google Home, de rögtön a kamera alkalmazása is lehet lépni vele.

A gyorsgombok a beállításokban, azon belül pedig a hátterek és stílus felületen, a zárképernyő menüpont gyorsgombok alpontjában állíthatóak be.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.