Visszahívást hirdetett az Apple a 2015-ös Retina MacBook Pro modelljei közül a 15 hüvelykes gépekre, mivel „a beépített akkumulátortelepek túlhevülése biztonsági kockázatot jelent”. Magyarul kigyulladhat.

A cég azt írja, limitált számú készülék érintett, legtöbbjük ez a konfiguráció. A 2015 szeptembere és 2017 februárja között értékesített Retina MacBook Pro gépekre vonatkozik a visszahívás, az Apple ezeket ingyen javítja. Pontosan nem tudni, hány gépről van szó, és nem kell megijedni annak sem, akinek 15 hüvelykes Retina MacBook Prója van. A Retina MacBook Pro 15 hüvelykes variánsai ugyanis 2012 és 2018 között végig forgalomban voltak.

Szériaszám alapján az Apple honlapján ellenőrizhető, hogy esetleg a te géped az érintettek között van-e. Ezen a linken lehet megnézni és ha érintett a gép a problémában, az Apple ingyenesen javítja azt. Ugyanitt arra is kér a cég, hogy azonnal hagyd abba a gép használatát.

A javíttatáshoz hivatalos Apple szervizbe kell a gépet eljuttatni, ahol egy, maximum két hét alatt fogják orvosolni a problémát a cég ígérete szerint. Ez azokat különösen érzékenyen érintheti, akiknek ilyen gépen folyik a napi munkájuk. A javítást ugyan az Apple állja, de a garanciát nem fogja kiterjeszteni a szervizelés ténye.

Közleményében az Apple azt írja, az érintett 2015 közepi MacBook Pro generáció 13 hüvelykes modelljeit nem érinti a probléma, így azokra az ingyenes javíttatás sem vonatkozik. A cég egyelőre nem közölte, hogy mi okozza a gépek akkumulátorának túlmelegedését és tűzveszélyességét.

Ez is érdekelhet: MacBook Air (2018) teszt 

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.