A Visa Europe 2016. május 19-én Londonban bejelentette új Visa Europe Digital Enablement Programjának (VEDEP) elindulását, amely a Visa hálózata segítségével egyszerűsíti a harmadik fél által nyújtott mobiltárca szolgáltatások bevezetését.

Többek között a Google Android Pay is szerepel az együttműködő partnerek között, valamint számos vezető bank az Egyesült Királyságból.

A VEDEP olyan megoldást nyújt a technológiai partnervállalatok és a bankok számára, amely a Visa tavaly bevezetett biztonsági tokenizációs technológiáját is magában foglalja.
Ez a technológia segít a kártyatulajdonosok adatait biztonságban tartani függetlenül attól, hogy milyen módon történik a fizetés. Az eddigi eredmények azt mutatják, hogy a tokenizáció megkönnyíti a harmadik fél által nyújtott pénztárca-szolgáltatások elindítását a kibocsátók számára.
A VEDEP programban résztvevő bankok automatikus hozzáférést kapnak azokhoz a mobiltárca-szolgáltatókhoz, amelyek szintén résztvevői a programnak.

androidpay_gettyimages_475293988_640x640“A bankoknak számos kihívással kell megküzdeniük a mai világban, hogy fel tudjanak zárkózni a rendkívül gyors technológiai fejlődéshez. A VEDEP programmal egy gyorsabb, zökkenőmentesebb belépési lehetőséget kínálunk számukra a mobiltárca szolgáltatók világába, mindezt a biztonságos tokenizációs technológiával kiegészítve.” nyilatkozta Norman Butler, a Visa Europe üzletfejlesztési ügyvezető igazgatója.  “A mobilfizetés várhatóan exponenciálisan növekszik majd az elkövetkező években, és az Android segít abban, hogy egyre többen részesüljenek a mobilinternet nyújtotta előnyökből, így izgatottak vagyunk, hogy partnereink között üdvözölhetjük”.

A program előnyei a következők:

  • gyorsabb integráció, bonyolult kétoldali jogi megállapodások nélkül,
  • olyan kereskedelmi keretrendszer, ahol nincs külön díjfizetés a technológiai partnerek és a bankok között,
  • fokozott biztonság és fogyasztói adatvédelem a Visa biztonságos tokenizációs technológiájának köszönhetően; és
  • a Visa Europe hozzáférést biztosít a pénztárca-szolgáltatók számára több mint 3000 bankból álló hálózatához.

A VEDEP program jelenleg csak az Egyesült Királyságban elérhető, de a közeljövőben egyre több európai országban tervezik a szolgáltatás bevezetését.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS