Ugyan a bemutató már lezajlott, ám az új iPhone-ok közül a leginkább izgalmas X modell még bő egy hónapig nem kerül piacra. Természetesen az Apple nem tudta és nem is akarta a legkisebb részletekig bemutatni a jubileumi készülék minden újdonságát, így egyelőre azokra kell támaszkodni, akik már olyan szerencsések, hogy a kezükben lehetett egy példány. Nos, most pont egy ilyen videó került ki a netre, ahol az ezüst színű iPhone X egyik újdonságát láthatjuk. Ez pedig nem más, mint a dinamikus háttérkép.

Another iPhone X in the wild from apple

Az “élő”, illetve mozgó háttér önmagában nem újdonság, már az iPhone 6-nál megvolt az, hogy a beállított háttér a telefon döntögetésével elmozdult, egyfajta 3D hatást keltve. Itt viszont már valóban élő képet látunk, a piros gömbök követik a készülék térbeli mozgását, a szenzoroktól kapott jeleknek megfelelően. Ráadásul a fekete háttéren mozgó színes objektumok különösen jól mutathatnak majd az iPhone X AMOLED képernyőjén, de azt egyelőre nem tudni, milyen gyári háttérképeket kapunk ehhez a funkcióhoz, illetve lehetséges lesz-e saját élő képet beállítani rajta.

Hirdetés
FORRÁSRedmond Pie
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.