Hirdetés

A Xiaomi nemrég bemutatta Kínában az új Redmi Note 7-et, ami hozta magával mindazt, amit a szériában szerettek a felhasználók, ráadásul most sokkal erősebb lett a készülék.

A globál verzió ugyan még várat magára, de ha megérkezik Európába is a Redmi Note 7, akkor abban az árkategóriában nem lesz ellenfele. A notch az új készülék előlapján még kisebb lett, a megjelenítő pedig egy 6,3 hüvelykes, 1080 x 2340 pixel felbontású IPS panel.

A Redmi Note 7 erősségei közé tartozik a 14 nm-es Snapdragon 660-as rendszerchip (ami a Mi A2-ben és a Mi 8 Lite-ban is van), a Gorilla Glass 5-ös elő- és hátlapi üveg, a 4000 mAh-s akkumulátor, amit Quick Charge 4.0-val lehet gyorsan tölteni, valamint a 48 MP-es (f/1.8) ISOCELL kamera a hátlapon.

Az Android 9.0 Pie alaprendszerrel és MIUI 10 felülettel debütált okostelefon igazi bajnok és bizonyára sokak kedvence is lesz, van belőle 3/32 GB-os, 4/64 GB-os és 6/64 GB-os változat is. A 48 MP-es elsődleges kamera mellé került egy 5 MP-es másodlagos szenzor is, ami a portréfotók miatt lehet hasznos, az előlapra pedig egy 13 MP-es szelfikamera került.

Eddig nem nagyon találkoztunk vízálló Xiaomi okostelefonnal, azonban a Redmi Note 7-nél megtették az első óvintézkedéseket. Hivatalos tanúsítvánnyal továbbra sem rendelkezik, de a portoknál és a sebezhető pontoknál extra védelemmel látták el, így vélhetően pocsolyába ejtés után még nem fog beázni.

A Redmi Note 7 indulóára nagyjából 150 dollár, ami kb. 42.000 Ft-nak felel meg. A globál verzió picivel drágább lesz, de ha megáll 60-70.000 Ft környékén, akkor egyértelműen a legjobb választás lesz ebben az árkategóriában. Várjuk mi is tesztre!

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt