Hirdetés

A pletykák igaznak bizonyultak, végre frissítették a Macbook Airt, és nem csupán belsőleg, hanem külsőleg is. A kijelző immár 2560 x 1600 pixeles, 13,3″-en terül el ennyi képpont, 50%-kal keskenyebbek lettek a kávák, elég modern külsőt kölcsönözve a gépnek. 48%-kal több színt képes megjeleníteni, mint elődje (béna TFT volt, szóval nem nehéz dolog ezt elérni), a FaceTime kamera felül kapott helyet.

A Macbook Air új változata Touch ID ujjlenyomat-olvasóval is rendelkezik, ezt a T2-es chip teszi többek között lehetővé. A notebook akár 1,5 TB-os tárhellyel és 16 GB-nyi RAM-mal is rendelkező. Belül a nyolcadik generációs Intel i5-ös processzor dolgozik, akár 12 órányi böngészét és 13 órányi filmezés lehetséges egy feltöltéssel.

A korábbiaknál jóval precízebb lett a Macbook Air billentyűzete, a trackpad Force Touch támogatást kapott, 20%-kal méretesebb lett. Nincs vége a százalékoknak, a hangszórók 25%-kal hangosabbak.

Oldalt két darab Thunderbolt 3 port lelhető fel, ehhez 5K-s monitor vagy eGPU is csatlakoztatható. 15,6 mm vékony és mindössze 1,24 kg-ot nyom.

Arany, szürke és ezüst színben vásárolható meg az új Macbook Air, ára pedig 1199 dollártól indul, ami ugyan tényleg a legolcsóbb Retina kijelzős laptop, ahogy az Apple mondja, de jóval drágább, mint ahogy a korábbi modellek kezdtek. Ja, és itthon megint sikerült jó nagy pofont adni a vásárlóknak, hiszen 474 ezer forinttól indul az alapmodell, ami csupán 128 GB-os SSD-t és 8 GB RAM-ot jelent.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt