Az iPhone már régóta fontos szerepet tölt be a mobilfotózás világában. Először az Apple maga sem igazán figyelt erre a területre, azonban a mobillal való képkészítés népszerűségének emelkedésével ők is egyre komolyabban vették a témát. Azonban mindez elsősorban a hardverre vonatkozik, hiszen hiába van már remek minőségű optika és szenzor az iPhone-okban, a szoftver valahogy nem követte ezt.

A mai csúcsmobilokhoz képest a kamera gyári kezelőfelülete igen fapados, csak néhány paramétert állíthatunk kedvünkre. Ennek vet most véget a Halide néven futó új alkalmazás, amivel egy csapásra profi fényképezővé válhat a készülék. Beállítások egész sorát kapjuk, ha feltelepítjük, így már lesz például teljesen manuális módunk, tehát állíthatjuk a záridőt, fehéregyensúlyt, rekeszértéket (ez persze digitális), készíthetünk tömörítetlen RAW fotókat, van élő hisztogram és még rengeteg egyéb opció.

A kezdőknek természetesen van intelligens automata üzemmód, valamint a 3D Touch segítségével egy érintéssel megnézhetjük az utoljára készített képet. Fontos még tudni, hogy az alkalmazás kizárólag fényképezéshez használható, videós mód nincs. Szintén fontos, hogy minimum iOS 10 rendszer kell neki, tehát csak iPhone 5 és annál újabb modelleken működik, a teljes funkcionalitás viszont csak iPhone 6 vagy újabb telefonokon érhető el. Akinek elnyerte a tetszését, az most június 6-ig bezárólag 2,99 dollárért hozzájuthat az App Store-ban, utána pedig 4,99 dollárért lesz letölthető.

Hirdetés
FORRÁSphoneArena
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.