Egy Kínában szárnyra kapott pletyka szerint a Microsoft szívesen megválna ettől az osztályától. Ennek oka az lehet, hogy az első negyedévben mindösszesen 15 millió készüléket értékesítettek. A Microsoft továbbá a Nokia márkanévről is lemondana és azt átruházná a Foxconn gyártóra. A Nokiát még 2014-ben kebelezte be Bill Gates és a készülékekre vonatkozó szabadalmi jogokkal 2024-ig rendelkezik.

Ha a Surface Phone-okra vársz, akkor nem kell csüggedned. Elvileg ha bezárja ezen kapuit a Microsoft, akkor a fennmaradó Microsoft Mobile (mely a Lumia márkáért felel) beolvad a Surface csoportba, ezzel segítve a fejlesztést. Sajnos a  Microsoft Mobile dolgozók felének így is új munka után kell nézni.

Az már lassan nyílt titok, hogy a Microsoft az Android licensz díjaiból több bevételre tesz szer, mint a Windows Phone-t futtató készülékek eladásaiból. A sikert a rajongók szemében az jelentheti, hogy bíznak Panos Panay dizájnért felelős vezetőben és a Surface Pro tablethez hasonló, modern kinézetet kapnak majd az új készülékek is. Amióta a Microsofthoz kerül a Nokia, és Microsoft Mobile néven új életre kelt, 18.000 dolgozót foglalkoztatnak.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook