Az Apple tegnap útjára engedte legújabb frissítését, az iOS 11.4.1-et. Noha a legtöbben az iOS 12 megjelenését várják, az új publikus verzióban is van egy hasznos újdonság, ami növeli a biztonságot.

Az iOS 11.4.1-ről ezt írja az Apple:

  • Kijavít egy hibát, amely néhány felhasználónál megakadályozta az AirPods-fülhallgatójuk utolsó ismert helyzetének megtekintését az iPhone keresése funkcióban
  • Javítja a levelek, kontaktok és jegyzetek Exchange-fiókokkal való szinkronizálását

Ezen felül azonban bővült egy ún. „USB Restricted Mode”-dal is, ami a felhasználók adatvédelmét segíti elő. Anno 2016-ban volt egy eset, amikor egy iPhone-t egy terrorista lövöldözéshez kapcsoltak, az FBI kérte az Apple-t, hogy oldja fel a képernyőzárat, azonban az Apple ezt megtagadta.

Az FBI-nak ezután sikerült feltörnie a telefont és ezt egyébként egy USB-s eszközzel érték el. Ez ellen véd a fent említett funkció. A Beállítások – Face ID / Touch ID és jelkód menüponton belül lesz egy „USB-kiegészítők” kapcsoló.

Amennyiben ez ki van kapcsolva – a képen látható módon -, akkor 1 órával a telefon lezárása után nem engedi a rendszer, hogy bármilyen USB-s eszközzel kommunikáljon a telefon, tehát ezek az USB-s megoldások mostantól kilőve. Ha bekapcsolod ezt és elhagyod a mobilt, akkor egy ilyen speckó eszközzel fel lehet törni, így érdemes kikapcsolva hagyni.

Amennyiben a telefon nem dobta fel a frissítést, irány a Beállítások – Általános – Szoftverfrissítés menüpont.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.