Hirdetés

Maga a Pebble erősítette meg, hogy nem gyártanak több okosórát és semmilyen eszközt, ugyanis a céget eladták a Fitbit-nek. Erről korábban is voltak pletykák, azonban most már biztos.

Talán ami a legfontosabb az egészben, az a vásárlókat, felhasználókat érintő dolgok, ugyanis akinek Pebble eszköze van, annak a garancia is oda, a Pebble Core és Time 2 modelleket ki sem szállítják már, aki pedig már előrendelte, nekik visszautalják a pénzt 4-8 héten belül. A jelenleg használatban lévő Pebble okosórák funkcionalitásukat nem veszítik el, azonban semmilyen támogatás, support nem lesz rá. Az Fitbit kb. 40.000.000$-ért vásárolja meg a Pebble-t, ez még nem a végleges összeg.

Pebble Time 2

A Fitbit célja ezzel, hogy a Pebble okosóra rendszerét és alkalmazásait megszerezze, illetve néhány új szoftvermérnököt és tesztelőt is áthoznak, a többi alkalmazott pedig végkielégítéssel távozik a cégtől. A Pebble Kickstarter projekt révén voltak adósságaik, ami majdnem akkora értékű, mint maga a megvásárlás összege, a szervereket és a raktárak tartalmát eladják, hogy ezeket az adósságokat csökkenthessék.

A Pebble-nek így hivatalosan is vége.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.