A Huawei tegnap lerántotta a leplet legújabb csúcskészülékeiről, a fotózásra kihegyezett Huawei P30-ról és a P30 Próról. A bemutató után meg is kaptuk a tesztkészüléket, a kicsomagolás során pedig egy fontos dolog tűnt fel, hiányzik egy tartozék, amit a korábbi Mate 20 Prónál megkaptunk.

Ha kihámozzuk a csomagolásból a készüléket, akkor találni fogunk egy simtűt, gyárilag tokot nem kapunk a mobil mellé, ami nem volt túl örömteli hír a Huawei Mate 20 Prónál sem, azonban a 40W-os gyorstöltő, az USB Type-C kábel és az ugyanezzel a csatlakozóval felszerelt fülhallgató mellett mást nem találunk és mivel a Huawei P30 Prón nincs jack csatlakozó, egy adapterre számítana a felhasználó. Nos, itt kimaradt a repertoárból.

Az Apple művelt még hasonlót az iPhone XS-nél, ugyanis ők is kivették a dobozból az egyébként filléres kiegészítőt. A Huawei vásárlói sem fognak ennek a döntésnek örülni, mi sem örülünk, ha van egy jól megszokott jack-es fülhallgatód, akkor külön kell megvenned a jack adaptert, ha esetleg nincs elfekvőben.

Nem nagy katasztrófa, de jó, hogy ha tudjátok, az USB Type-C – jack adaptert nem fogjátok viszont látni a Huawei P30 Pro dobozában. A telefon értékesítése április 1-jén indul, az alapár 299.990 Ft.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.