A Google autói már évek óta járják a világot, elképesztő távolságokat hagyva maguk mögött, hogy a felhasználók a kényelmes otthoni fotelben ülve bebarangolhassák szinte az egész világot a Google Street View segítségével. A megtett kilométerek függvényében idáig viszonylag kevés bakiról hallottunk az óriási kamerákkal felszerelt autókról.

Alexander Spurr-nek azonban a hétvégén volt egy rossz napja, amivel sikerült egy kicsit rontani ezen az arányon. Spurr éppen az Arkansas államban található Little Rockban rótta a kilométereket, hogy részletes fotókat készítsen a város utcáinak minden négyzetcentiméteréről, amikor egy jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva bekanyarodott a Tyler Streetre. Ha látta volna a jelzőtáblát, akkor hamarabb észrevette volna, hogy a Tyler Street bizony egyirányú és ő a rossz oldalról próbálja bevenni az utcát. A 29 éves sofőr az első pár tíz méter után így is rájött hogy hibázott és egy U kanyarral próbált korrigálni, azonban a forduló közben sikeresen nekihajtott a menetiránynak megfelelően közlekedő 22 éves Dylan Case autójának.

streetview1

Szerencsére senki nem sérült meg komolyabban a balesetben, azonban a két autóban így is  több mint 3000 dollárnyi kár keletkezett. A Google alkamazottjának legnagyobb szerencséje ebben a szerencsétlenségben, hogy a súlyos ezer dollárokat érő kamerarendszer nem sérült meg a karambolban.

Legutóbb tavaly szeptemberben okozott balesetet egy Google Street Car, Indonéziában.

Forrás: Arkansas Online

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.