A Huawei tavaly tavasz óta nem dobott piacra új okosórát, azonban hamarosan érkezik az új modell, a Huawei Watch GT. Az új okosóra először az FCC oldalán bukkant fel, azonban Roland Quandtnak köszönhetően már van egy képünk is róla.

A kiszivárgott kép egy elegáns karórára enged következtetni, aminek jobb oldalán van két kitüremkedő fizikai gomb, az AMOLED kijelző pedig 1,39 hüvelykes lesz. A hírek szerint két változat érkezik belőle, lesz egy klasszikusabb, divatosabb (amit a képen is láthatunk), illetve egy sportosabb, ami elvileg teljesen fekete lesz.

A Huawei Watch GT-ben lesz majd bluetooth, iránytű, nyomásmérő, GPS, NFC és gyorsulásmérő is. A pulzusmérőt a forrás nem erősítette meg, de vélhetően lesz rajta.

Az új okosóra 420 mAh kapacitású akkumulátort kaphat, ami normál használat mellett 1 hetes üzemidőt, folyamatos GPS-es sporttevékenység mellett pedig 20 órán át képes üzemelni. Az óra a Google WearOS rendszerét fogja futtatni és Roland forrásai alapján megkapja a Snapdragon Wear 3100-as chipet, ennek is köszönhető a hosszú üzemidő.

A Huawei Watch GT árát 200-230 euró közé teszik, ami nagyjából 65-75.000 Ft-nak felel meg. A hivatalos leleplezés a Huawei Mate 20-szal egynapra tehető, tehát október 16-án esedékes.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.