Az Apple újratervezi az iPhone-okhoz és iPad-ekhez járó töltőket és egyúttal az interfészt is, olvasható a Digitimes bejegyzésében. Néha az érezhető, hogy az Apple maga sem tudja, hogy mit szeretne kezdeni a töltővel, azonban ideje dűlőre jutni.

Az Apple az iPhone 5-nél váltott az akkor még forradalminak számított Lightning csatlakozóra, azonban a 2016-os MacBookok megjelenésével ez rengeteg kompatibilitási problémához vezetett. A laptopon ugyebár csak USB Type-C port volt, a gyárilag kapott kábellel pedig nem lehetett csatlakoztatni a mobilt a géphez, hisz az normál USB-A végű volt. Jelenleg a megoldás az, hogy jó sok pénzért veszel egy Lightning – USB Type-C kábelt.

A forrás szerint ez 2019-ben változni fog, bőven megvan rá az esély, hogy az Apple elhagyja a Lightning csatlakozót és lecseréli azt USB Type-C-re, ami egyrészről gyorsabb adatátvitelre képes, másrészről megszünteti a kompatibilitásbeli problémákat, ugyanis a pletykák szerint USB Type-C végű adaptert is fogunk kapni.

Erre azonban még idén ne számítsunk, ugyanis az Apple még mindig tervezési fázisban van ezzel, de 2019-ben minden esély megvan erre.

Hirdetés
FORRÁSDigitimes
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.