Hirdetés

Nagyjából két hét van a Galaxy Note10 bemutatójáig, úgyhogy a megszokott ütemben érkeznek az előzetes információk a készülékről. Vagyis jelen esetben készülékekről, a Samsung ugyanis a Note10-ből is két modellt dobhat piacra, ahogy azt a Galaxy S szériával már évek óta teszi.

Komoly áldozatokat is kell azonban hoznia azoknak, akik a Note10-es mobilt szeretnék. Megbízhatónak számító források szerint ugyanis egyik modellben sem lesz 3.5-ös jack csatlakozó. Sőt, a kisebb méretű Note10 microSD kártyával sem lesz bővíthető.

Mit tudhat majd a két Galaxy Note10?

@OnLeaks tweetjében azt írja, a Note10-es 6,3 hüvelykes AMOLED panellel lesz szerelve. A kijelző Infinity-O, tehát a kamera hasonlóan lesz a képernyőbe illesztve, mint a Galaxy S10 esetén ismert. Változás azonban, hogy itt nem a kijelző szélén, hanem középen lesz a bevágás.
Az amerikai modellek Snapdragon 855 Plusszal, az európai modellek 7 nanométeres Exynos 9825-tel érkeznek. 8GB RAM lesz az alap minden modellben, ehhez 256GB UFS 3.0-ás háttértár társul, amely itt nem lesz bővíthető.
Kamerákból három lesz a hátoldalon, egy 12MP-es széles, egy 16MP-es ultraszéles és egy 12MP-es zoom lencse. Az előlapi kameráról nincs hír egyelőre.
Az akkumulátor méretét 3600 milliamperórára tippelik, ezt vezetékkel 45 wattal is lehet majd tölteni és vezeték nélküli töltőpadként 15 watton képes energiát leadni a mobil.
Mivel Note készülék nem létezhet S-Pen nélkül, természetesen a toll is kap új funkciót. Ennek eddig egyedül a nevét tudjuk, a Samsung „Air Actions”-nek nevezi. Hogy pontosan mi is ez, augusztus 7-én este kiderül, de a neve alapján valószínűleg anélkül adhatunk majd vele parancsokat a telefonnak, hogy fizikailag érintenénk a kijelzőt.

A Note10 Plus specifikációi nagyjából megegyeznek. A méretben van eltérés, itt a kijelző 6.8 hüvelykesre nő. Az induló RAM itt is 8GB, de ebből a készülékből biztosan lesz 12GB rendszermemóriával szerelt variáns is. A háttértár itt is minimum 256GB, de lesz 512-es és 1TB-os kivitel is. És ha még ez sem lenne elég, használhatunk microSD kártyát a bővítéshez.
Amiben eltér még a Note10 Plus, az a kamerarendszer. A három szenzor felbontása megegyezik, a fő lencse azonban itt három rekeszérték között tud majd mozogni: f/1.5, f/1.8 és f/2.4. Illetve a hátlapi kamerák kiegészülnek egy ToF szenzorral, így valószínűleg a Note10 Plus is képes lesz Élő fókusz videót készíteni, mint a Galaxy A80.

Kiszivárgott fotókon a Note10 páros

@UniverseIce is tweetelt ma két fotót, melyeken elvileg a Galaxy Note10-ek láthatók. Ami ezen érdekes, hogy az előlapi kamera a Plus (a képen Pro) névvel jelzett modellen jóval szélesebbnek tűnik, mint a sima Note10-en. Ami kifejezetten azért furcsa, mert a Galaxy S10+ esetében bőven érte kritika a Samsungot, hogy feleslegesen vágott kétszer nagyobb lyukat a nagyobb mobilra, mivel a kamera funkcionalitását nem javította vagy bővítette vele. Persze az is lehet, hogy a Note10 Plus a Pixel 3-hoz hasonlóan egy második, széleslátószögű lencsét fog az előlapján viselni. Szerintem ez lenne a legjobb és az egyetlen érthető megoldás.

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.