A Samsung Galaxy Note7-et érintő gyulladásos / robbanásos történet első hulláma után sorra jöttek más mobilok is, Galaxy S7 edge és iPhone 7 esetek is, ahol ugyanúgy magától nyírta ki magát a készülék.

Ezúttal egy Samsung Galaxy S6 edge égett ki egy éjszaka alatt (nem volt töltőn). Egy Reddit felhasználó (ReturnThroughAether) rakott fel fotókat, melyen a kiégett készülék látható az ágy melletti szekrényen. Személyi sérülés nem történt, semmi előjele nem volt a történteknek, nem melegedett a készülék, semmi szokatlan nem volt, reggel úgy ébredt a tulajdonos, hogy volt-nincs készüléke.

Fel is kereste a gyártót és a szolgáltatót (AT&T) ezzel kapcsolatban, azonban még nem érkezett rá válasz, bizonyára még vizsgálják az ügyet. Az utóbbi időben igencsak megszaporodtak ezek a gyulladásos esetek, a Note7-nél vélhetően a li-polymer akkunak kevés helyet hagytak, ezért gyulladt ki, viszont hogy a többi modellnél mi okozhatta, azt nem tudni. Egyedi esetekről van szó, nem fogják visszahívni a többi készüléket, de az esetet mindenképp kivizsgálják.

Hirdetés
FORRÁSReddit
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.