A hamarosan megrendezésre kerülő berlini IFA-n mutatkozhat be a Samsung új okosórája, mely a Gear S2-t hivatott felváltani. A Gear S3 funkcionalitásában sokkal jobb választás lehet azoknak, akik aktívan sportolnak.

A forrás szerint a Gear S3 folyamatosan monitorozni fogja a magasságot, melyet mutatni is fog méterben/mérföldben a kijelzőn. Ezenfelül grafikont is készít róla, amit megtekinthetünk majd a készüléken és az órán egyaránt. Ehhez kapcsolódni kell az internethez és a helymeghatározásnak is aktívnak kell lennie. gear-s3-rotary-bezel

A légnyomásmérő is frissítést kap, az atmoszféra nyomását is tudja mérni. Ez hasznos lehet az időjárás előjelzésben, ezt is megjeleníthetjük majd a kijelzőn kPA mértékegységgel és hasznos lesz, ha gyorsan információt szeretnénk kapni hogyan is alakul az adott napon az időjárás. A felhasználók manuálisan is kalibrálhatják majd: magasság, légnyomás és távolság alapján. A hirtelen időjárás változásra is figyelmeztet majd az óra és akkor is jelez, ha a nyomás 4 kPA-val leesik.

A sebességmérő is bekerül a repertoárba, a név alapján már sejteni lehet mi célt fog szolgálni. A pillanatnyi sebességet méri, kiszámítja az átlagsebességet, továbbá a megtett távolságot és persze a teljes időt, amit testmozgással töltöttünk. A beépített GPS köré épül az egész, viszont ezt engedélyezni kell az okostelefonon, különben nem fog működni. Továbbá a korábbi méréseket is eltárolja, így megnézhetjük az adatokat visszamenőleg is.

Az újdonságokból jól látható, hogy az óra az aktív életmódot kedvelőket célozza meg. Az extrém sportokat kedvelők számára is jól jöhetnek az új funkciók, mint például a hegymászáshoz, ejtőernyőzéshez, szörfözéshez stb. A sebességmérő hasznos lehet a futóknak, kerékpározóknak. Mindenesetre ha valóban bemutatkozik az IFA-n, mi elsőkézből fogunk titeket tájékoztatni róla!

Hirdetés
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook