A Samsung egy új alumínium ötvözetet fejlesztett ki és védetett le az Európia Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalával és ez a Metal 12. Ez önmagában nem is annyira izgalmas (számunkra legalábbis), viszont a hírek szerint ez az ötvözet lesz a Samsung Galaxy S9 és S9+ vázának alapja.

Magnézium tömb

A Metal 12 egy könnyű, mégis strapabíró magnézium-alumínium ötvözet, amit már a nemrég bemutatott Notebook 9 (2018) laptopjuknál is használtak. A szabadalmaztatás azt sugallja, hogy az újabb Samsung készülékeknél is ezt az ötvözetet fogják használni, ez lehet többek között a Galaxy S9/S9+ és pl. a Gear S4 vázának anyaga.

Magnézium ötvözetet más termékeknél is használnak

A magnéziumot egyesek a jövő fémjének is nevezik, hisz könnyű, mégis erős anyag. A Samsung korábban már játszadozott magnézium ötvözetekkel és elvileg volt egy Galaxy S7 prototípusuk is ilyen vázzal, azonban ez soha nem látott napvilágot. A szabadalmaztatás nem jelenti azt, hogy mostantól minden Samsung eszköznek ilyen váza lesz, de a lehetőség ott van és úgy néz ki, a Samsungnak megvan a végleges formula.

Metal 12 szabadalom
Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.