Annak ellenére, hogy a Raspberry modellekből eddig már 14 milliót eladtak, igen sokat várnak egy-egy új modell kiadásával. A vállalat általában kivárja az egy éves ciklust és akkor sem hoznak túl nagy újdonságokat.

A Raspberry Pi Foundation ma bemutatta a Pi 3 továbbfejlesztett változatát, ami két aspektusban fejlődött az elődhöz képest. A Raspberry Pi 3 Model B+ egy gyorsabb, Broadcom BCM2837B0 típusú (4 x 1,4 GHz) processzort kapott, valamint az adatkapcsolati képességeit is fejlesztették.

A Model B+-ban van dual-band WiFi, USB 2.0-n keresztül képes 300 Mbps hálózati kapcsolatra, a Bluetooth 4.2 LE pedig lehetővé teszi, hogy még könnyebb legyen vezeték nélkül csatlakoztatni a különböző eszközöket, végül pedig az új modell támogatja a Power over Ethernetet (kiegészítő PoE HAT modullal), ami eddig hivatalosan nem volt elérhető.

Dimenzióit tekintve megegyezik az elődjével, tehát akinek az előző modell van meg, annak nem kell új perifériákat vásárolni. Az ár sem változott, a Model B+ 35 dolláros (kb. 8800 Ft) áron vihető haza, Magyarországon a hivatalos viszonteladóknál kb. 13.000 Ft-ba kerül.

Hirdetés
FORRÁSEngadget
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.