Hirdetés

A Huawei az október 16-i londoni eseményén nem csak az új Mate-szériát leplezte le, hanem elhozta legújabb okosóráját is, ami a Huawei Watch GT nevet kapta. Ennél az óránál a sportfunkciókra fókuszáltak, de közben megtartották az elegáns vonalakat is.

A Watch GT egy kör alakú, 1,39 hüvelykes, 454 x 454 pixel felbontású AMOLED kijelzőt kapott, az oldalán pedig két fizikai gombunk van, amelyekkel a menüben tudunk navigálni. Mivel – ahogy említettem – sport óráról van szó, így természetesen van benne nyomásmérő, gyorsulásmérő, altimeter, GPS és pulzusmérő is, illetve mér minden alapvető tevékenységet, mint a lépések számát vagy az elégetett kalóriát, de vannak edzésprogramok is benne. Ha kedvünk tartja, úszhatunk is vele, ugyanis 50 méteres mélységig vízálló.

Az okosóra 420 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkezik, a Huawei nagy reményeket fűz hozzá üzemidőt tekintve, folyamatos GPS-es sporttevékenységgel 20 órán át képes üzemelni, csak értesítések fogadásánál 30 napig is bírja, ha pedig másfél órát edzel minden nap, akkor 2 hétig húzza egy feltöltéssel.

Ez köszönhető a nagy akkumulátornak, a Huawei Light OS rendszernek, de a Huawei egyedi fejlesztésű processzorának is, amiben van egy erősebb és egy gyengébb chip, így ha nem használjuk az órát, jóval kevesebbet fogyaszt.

Első pillantásra a szoftver eléggé kezdetleges, egy Google Wear OS rendszernek jobban örültünk volna, de így is jól használhatónak tűnik. Hazánkban november 15-től lesz kapható az óra 79.900 Ft-os ajánlott fogyasztói áron.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.