Több hónapnyi pletyka után végre hivatalosan is napvilágot látott a Moto Z2 Play. A készülék elődjéhez képest módosított formatervet, hardvert, kamerát, valamint akkumulátort kapott, és új Modok járnak mellé.

A Z2 Play első blikkre a korábbi generációra hasonlít, ám jobban szemügyre véve már látszik az átdolgozott ujjlenyomat-olvasó, valamint az oldalt futó antennacsíkok. Érdekes módon a mobil 1 mm-rel vékonyabb elődjénél, a nanobevonatos védelem vízlepergető, tehát mondjuk könnyed esőben nem lesz baja a készüléknek.

A készülék 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású IPS panelt kapott, amit egy Snapdragon 626-os lapka hajt meg 3/4 GB RAM társaságában, utóbbi attól függ, hogy a 32 vagy a 64 GB-os adattárolóval szerelt modellt választjuk, szerencsére mindkettő esetén van microSD bővítésére lehetőség. A 802.11n-es WiFi mellé Bluetooth 4.2 LE, A-GPS (GLONASS), NFC, USB Type-C és 3,5 mm-es port jár.

Hátul 12 megapixeles kamerát látunk, méghozzá a dual pixel PD-autofókusz technológiával és f/1.7-es rekeszértékkel, videókat 4K-ban tud felvenni. Az előlapi egység 5 megapixeles és f/2.2-es. A Moto Z2 Play kompatibilis a korábbi modokkal, tehát a JBL hangszóróval, a Hasselblad True Zoommal, a külső akkumulátorral.

Vannak új kiegészítők is, ilyen a Moto GamePad, ami valójában egy játékvezérlő, vagy a Moto TurboPower, ami egy 3490 mAh-s energiaforrás, utóbbira szükség lehet majd, hiszen a telefonba egy 3000 mAh-s akkut szereltek. Megjelent a JBL Soundboost 2 is, méghozzá 2 x 3 wattos hangszóróval és 1000 mAh-s teleppel, de említést érdemel a Moto Style Shell, ez már vezetékmentes töltést tesz lehetővé a Qi és a PMA töltőpadokon.

A Moto Z2 Play ára Európában 140 ezer forint lesz majd, a GamePad pedig 22 ezer forintot kóstál majd.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt