A Microsoft két új oktatási eszközzel bővíti a palettát a diákok számára. A két új oktatási eszköz a Minecraft: Oktatási Kiadása, valamint a OneNote-hoz készült taneszközök.

Könnyed és lenyűgöző tanulás a Minecrafttal

A világon már több mint 40 különböző ország használja a Minecraftot. A hamarosan érkező Minecraft: Oktatási Kiadás segít, hogy a kezdeti sikerélmények tovább fokozódjanak. Az elkövetkezendő hónapokban egy oktató tanácsadó testület, majd nyáron egy világszerte elérhető ingyenes változatot használhatunk majd az oktatásban. A kiadás egy új közösségi oldallal indul, amelyet a https://education.minecraft.net webcímen érthetünk majd el, amely többek között további támogatást nyújt óravázlatok és egy új program használatához, a Minecraft Mentors-hoz, amelyben tapasztalt Minecraftot használó oktatók segítik az újonnan érkező felhasználókat.

ireland

A OneNote-hoz készült taneszközök

A OneNote-hoz készült taneszközök ingyenes bővítményként érhetőek el a OneNote-hoz, amellyel könnyen fejleszthetjük írás- és olvasástechnikánkat. Az új eszköztár többek között a tanulási nehézségekkel küzdő diákoknak segít, beleértve a diszlexiásokat is. Az eszköztárat szövegértés, olvasás, szótagolás megtanulására, valamint a diktálás utáni írás elsajátítására fejlesztették ki. Az oktatók és a kutatók azt remélik, hogy ezek az eszközök javítják majd a tanulási eredményeket szerte a világon.

Hirdetés
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: