Hirdetés

A Huawei fiatalokat célzó almárkája az elmaradt MWC helyett egy online közvetítésen leplezte legújabb, megújított termékeit. A bemutató témái az új Magicbook laptopok, a Magic Earbuds és a szoftverben és szíjakban megújuló MagicWatch 2 voltak.

Honor Magicbook 14 és 15

Lényegében egy rebrandelt Huawei Matebook kissé más kasztnival és olcsóbban a Honor Magicbook. A 14 és a 15,6 hüvelykes, 180 fokban kihajtható kijelzőkkel szerelt laptopok előre telepített Windows 10-zel érkeznek majd. A kamerát itt is a billentyűzetbe rejtették, nyomásra ugrik elő. A bekapcsológombba integrálva találunk ujjlenyomat-leolvasót, az akkumulátor a cég ígérete szerint 10 órányi használatot biztosít majd. Tölteni USB Type-C-n keresztül lehet a gépet, 65 wattos gyorstöltéssel. A Honor azonban nem nyomja full Apple-ben, az USB-C mellett találni majd a gépben HDMI-t, USB 2.0-át és 3.0-át is. Van természetesen 3.5-ös fülhallgató Jack is. Hardveres specifikációkról a bemutatón nem esett szó, a pletykák AMD Ryzen 5-ös processzorokról szólnak.

A Honor azt ígérte, Magyarországra a 14 hüvelykes modell érkezik biztosan a második negyedévben. Pontos hazai árat egyelőre nem tudni, az európai bevezető ár 599 euró, körülbelül 190-200 ezer forint lesz. Ez a gép lesz az első Honor laptop, mely itthon is hivatalos forgalomba kerül.

Új zajszűrős fülhallgató: Magic Earbuds

Az általam is tesztelt és ár-érték arányban jónak tartott Honor FlyPods Lite okosabb utódjaként érkezik a Magic Earbuds.

Honor FlyPods Lite teszt — AirPods alternatíva, féláron

Az új – természetesen teljesen vezeték nélküli – fülhallgató három mikrofon segítségével képes lesz az aktív zajszűrésre. A cég ígérete szerint zenehallgatás és telefonálás közben is működni fog a zajszűrés. A bevezető ár 129 euró, itthon ez is a második negyedévben lesz elérhető. Hivatalos magyar árat egyelőre a Magic Earbuds kapcsán sem közölt a Honor, az euróban megadott ár alapján 44-50 ezer forint körüli árazásra számíthatunk. Ha tényleg jól működő zajszűrésre lesz képes a füles, félárú alternatívát kínálhat az AirPods Pro vagy a Sony WF-1000XM3 fülhallgatója ellen.

A Magic Earbuds a képeken látható fehér és kék színben lesz elérhető. (Személy szerint engem ez a termék érdekel legjobban.)

Szoftveren keresztül megújul a MagicWatch 2

A Honor okosórája a továbbfejlesztett véroxigénszint-mérőn keresztül edzés közben követi a vérben lévő oxigéntelítettséget. Mindezek mellett az eszköz szoftvere Female Cycle Trackerrel is kiegészül, amivel követhető a menstruációs ciklus, feljegyezhetőek különböző tünetek, valamint értesítés is beállítható a ciklus megkezdése előtt. A szoftveres frissítés mellett új szíjakkal variálható az óra külseje. A szoftverfrissítés várhatóan 2020 március végétől lesz letölthető az órákra.

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.